Anadolu Bank Hangi Sigorta Şirketi ile Çalışıyor?
Anadolu Bank iki farklı sigorta şirketi ile çalışır. Bu şirketler; Anadolu Hayat Emeklilik ve NN Hayat Emeklilik Anonim Şirketi’dir. Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik planları, çocuklar için eğitim sigortaları, hastalık ve sağlık sigortaları, kredi sigortaları sunan bir şirkettir.
Anadolu Hayat Emeklilik 1990 yılında Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi olarak kurulmuştur. Halka açık ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik hayat sigortaları ve bireysel emeklilik sigorta alanında hizmet verir. Genel Müdürlüğü İstanbul’da bulunan şirket Ankara, Adana, Bursa, İzmir, Kocaeli, Antalya, Trabzon, Diyarbakır illerinde bölge satış müdürlüklerine ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise şubelere sahiptir. 250’den fazla satış acentesi, Türkiye İş Bankası şube ağı, Anadolu Bank şube ağları ile sigorta hizmetleri vermeye devam eder.
Anadolu Bank’ın çalıştığı sigorta şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik BİST sürdürülebilirlik endeksine giren ilk sigorta ilk şirkettir.
NN Hayat Emeklilik Şirketi ise Türkiye’de 4 Aralık 2008 yılında faaliyete başlamıştır. ING Grubun Oyak Emeklilik hisselerini satın alması ile faaliyetlerine başlayan şirket bankacılık, sigortacılık ve yatırım alanlarında faaliyet gösterir. 16 Şubat 2015 tarihinde ise NN Hayat ve Emeklilik adını alır. 20 ülkede 175 yıllık tecrübesi ile hizmet veren şirket dünya çapında 15 binden fazla çalışanı sahiptir.
Şirket başta Hollanda olmak üzere Avrupa’da bulunan diğer ülkeler ve Japonya’da da hizmet sunar.
Anadolu Bank Sigorta Ürünleri Nelerdir?
Bankanın sunduğu sigorta ürünlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:
- İş yeri sigortası
- Nakliyat sigortası
- Mühendislik sigortası
- Sorumluluk sigortası
- Konut sigortası
- Dask-Zorunlu deprem sigortası
- Zorunlu trafik sigortası
- Kasko
- Çek karnesi ferdi kaza sigortası
- Seyahat sağlık sigortası
- Ferdi kaza sigortası
- Tamamlayıcı sağlık sigortası
- Bireysel emeklilik sigortası (BES)
- Hayat sigortası
- Tarım sigortası
Anadolu Bank Bireysel Emeklilik Sigortası (BES) Nedir?
Bireysel emeklilik sigortası 15 yaş üzerindeki bireylerin faydalanabileceği bir sigorta ürünüdür. Bu sigorta ürünü kamu sosyal güvenlik sistemini tamamlar, güvenlik tasarruflarıyla emeklilik döneminde de çalışma döneminde ki standartlarınızı sürdürmesine yardımcı olur. Sistemde 10 sene boyunca kalıp 56 yaşında da emekliliğe hak kazanmanız mümkündür.
56 yaşında emekliliğe hak kazanmanız durumunda birikiminizin düzenli olarak yatmasını isteyebilir ya da birikiminizi toplu olarak çekebilirsiniz. Bireysel emeklilik hesabında ödenen katkı paylarının yüzde 25’lik kısmı devlet katkısından karşılanır. Örnek vermek gerekirse eğer her ay 100 TL gibi bir miktar yatırırsanız, 25 TL devlet katkısı alabilmeniz mümkündür. Her ay toplamda 125 TL’lik bir yatırımınız bulunacaktır.
Daha fazla bilgiyi Anadolu Bank şubelerinden ya da Anadolu Bank’ın çalıştığı sigorta şirketlerinden almak mümkündür.
Bireysel Emeklilik Sistemi Otomatik Katılım Nedir?
Bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım 2017 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmiş bir sistemdir. 45 yaşını doldurmamış kişiler istihdam edildikleri şirketler aracılığıyla otomatik olarak bireysel emeklilik sistemine dahil edilebilirler. Çalışanın otomatik emeklilik sistemine dahil edilme yükümlülüğü ise işverene aittir.
Otomatik Katılım Sisteminin Avantajı Nedir?
Bu sistemin bazı avantajları mevcuttur. Anadolu Bank’ın çalıştığı sigorta şirketlerinden olan NN Hayat ve Emeklilik ve Nielsen’ın yaptığı araştırma bu sistemin önemini ortaya koymuştur. Yapılan araştırmaya göre 750 çalışan ve 420 iş gören otomatik katılım sistemi ile bireysel emekliliğe katılmıştır. Kamu ve özel sektördeki çalışanları kapsayan sistemde 10 sene kalmak ve 56 yaşını doldurmak gerekir. Otomatik katılım sisteminden 2 ay içinde cayma hakkı mevcuttur.
Kamu kurumları ya da Özel sektörde yüzden fazla çalışanı olan şirketler bu uygulamaya katılabilirler. 45 yaş altında çalışanlar sisteme katılma hakkına sahiptir. Minimum katkı payı ise SGK primine esas kazancın %3’ü oranındadır. %25 devlet katkısı sağlanır. Cayma süresi sonunda 1000 TL ilave devlet katkısı verilir. Giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi bulunmaz. Emeklilik hakkı kazanılması durumunda birikimler en az 10 yıl süreli yıllık gelir sigortası sözleşmesine aktarılır ve birikimin %5’i kadar ekstra devlet katkısı verilir.