YeniKrediNotlari.om

Kobi Nefes Kredisi Nedir ve Nasıl Alınır?

KOBI Nefes Kredisi nedir sorusunun yanıtı, Denizbank, TOBB, Ziraat Bankası ve KGF ortaklığı ile imzalanan ucuz kredi olarak nefes projesi kapsamında sunulan kredidir. Ülke ekonomisine büyük olanak sağlayan, önemli yere sahip olan, ihracat ve ithalatta büyük katkısı olan KOBİ ler için oldukça uygun bir kredidir. Nefes kredisi almak için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar TOBB, Denizbank, Ziraat Bankası, KGF tarafından belirlenir. Nefes kredisininin yıllık faiz oranını %11.88 şeklindedir. Ve bu faiz oranı, KOBİ firmalarının %15 ile %18 arası faizler kullandığı düşünüldüğünde daha az bir miktardır. Aylık faiz oranı ise %0.83 şeklinde belirlenmiştir.

Kobi Nefes Kredisi Şartları

KOBİ kredisi, 200.000 TL tutarına kadar kullanılma hakkına sahiptir. Ancak bu miktardan daha az da verilebilir. Kullanma miktarı, kişinin bağlı bulunduğu ticaret odasına göre değişmektedir. Yani limit, 200.000 TLdir. Bu limit, TOBB tarafından belirlenir. Genellikle ticaret odaları, daha fazla kişinin kullanabilmesi için TOBB tarafından belirlenen en yüksek miktarı azaltmaktadır. Nefes Kredisi için verilen vade 18 aydır. Nefes Kredisi’nin aylık faiz orana % 0.99, yıllık faiz oranı ise %11.88’dir. Yani toplamda 7.5 milyar Nefes Kredisi dağılıtması planlanıyor. Bu krediler, 6 farklı banka üzerinden yapılacaktır. Krediyi kullanabilmek için birebir teminat verilmesi gerekiyor. Bu anlamda, en önemli teminat yapısı, KGF olabilir. Teminat vermeyen veya gerekli teminat prosedürünü karşılayamayan kişiler firmalar genellikle KGF kefaleti Nefes Kredisi alabilirler. KGF kefaleti ise kredinin toplam miktarının %85 dir.

Nefes Kredisi 2019 senesinde esnaflara yönelik bir kredi uygulaması yapmamaktadır. Bunun nedeni, Bu anlamda, KOBI Nefes Kredisi nasıl alınır sorunusun yanıtı, TOBB üyesi odalardan birinin üyesi olmaktır. TOBB’a resmi olarak ait olunan ilde bulunan ticaret odaları ve ticaret borsaları üyedir. Bunun yanı sıra, eczaneler, döviz büfeleri, mali müşavirler, tarım kredi kooperatifleri, yeminli müşavirler TOBBa üye olan ticaret odası ve borsalara üye olsalar bile Nefes Kredisinden faydalanamazlar.

KOBİ Nefes Kredisi nasıl alınır 2019 yılından sıkça sorulan sorulardandır. Vergi ve SGK borcu olan kişiler için Nefes Kredisi kapsamında önemli bir husus bulunmaktadır. Vergi ve SGK borcu olan kişiler de borçlarını ödedikleri takdirde o an için vergi ve SGK borcunun bulunmadığına dair belge alarak Nefes Kredisi kullanabilirler. Ancak borç olmasa da vergi ve SGK borcu olmadığına dair belgenin yine de verilmesi gerekir. Borcun yapılandırılmasının istenmemesi durumunda ise vergi ve SGK borcu, Nefes Kredisi kapsamında kullanacağınız kredinin %20 sini geçmiyorsa kredi kullanabilirsiniz. Kullandığınız kredi hesabınıza yatırılır ve daha sonrasında vergi ve SGK borcu yoktur bildirgesini vermeniz gerekir.

KOBİ Nefes Kredisi Veren Bankalar

KGK kefaleti ile alınan kredilerde tutulan komisyon %0.3 şeklindedir. Ancak bunun dışında nefes kredisi masrafları bulunmamaktadır. Bankalar tarafından hizmet açısından farklı ürünler ve alternatif paketler sunulması ise olağandır.  Nefes Projesinin temel kaynağı, TOBB a üye olan odalardan anlaşma yapan bankaların tahsis edeceği mevduattır. Projeninin temel yapısı, ticaret odasının yatırdığı mevduatın 15 katı kadar krediyi, oda üyelerine ayrı ayrı dağıtılacak şekilde tasarlanmasına dayanır. Nefes Kredisi’ne herhangi bir banka aracılığı ile başvuru yapmak mümkündür. Başvuru tarihleri ile ilgili hiçbir duyurunun yapılmadığını da bildirmekte fayda vardır.KOBİ Nefes Kredisi birçok bankadan alınmaktadır. 2017 senesinde Ziraat Bankası ve Denizbank aracılığı ile devam eden proje, bu sene 6 bankaya kadar genişlemiştir. Denizbank Nefes Kredisi, Ziraat Katılım Nefes Kredisi, Vakıf Katılım Nefes Kredisi, Halkbank Nefes Kredisi, Vakıfbank Nefes Kredisi adı altında başvuru yapılabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ