Zarara Atılma Ne Demektir?
Zarara atılma durumu çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. Zarara atılma bankalara borcunuz olduğu takdirde en az 2 yıl boyunca bu borcunuzu ödemediğiniz zaman başınıza gelebilecek bir durumdur. Yazımızda sizlere zarara atılma durumu hakkında detaylı bilgi vereceğiz.
Bankalara olan borcunu ödemeyen kişilerin sıklıkla başına gelen durumlardan birisi zarara atılma durumudur. Bu duruma aslında bankaya olan borcunuzu ödemenizde artık bankanın sizinle uğraşmak istemediği durumlarda tercih ettiği bir durumdur diyebiliriz. Çünkü zarara atıldığınız zaman VYŞ devir işlemi söz konusu olacaktır. Bu devir durumu demek Varlık Yönetim Şirketi devir durumu demektir.
Varlık Yönetim Şirketi Nedir?
Varlık Yönetim Şirketi kavramı hayatımıza ilk olarak 2003 yılında girmiştir. Hazırlanan kanunla beraber karşımıza çıkan şirketler yaklaşık olarak beş milyon kredi kartı ve kredi borcu dosyasını devralmıştır. Bankalar borçlarını en az iki yıllık süreyle ödemeyen kişilerle uğraşmak istemedikleri zaman borçlarını artık Varlık Yönetim Şirketine devrederler. Burada bankaların amaçları ise oluşan avukat masraflarından kurtulmaktır.
Zarara atılan kişilerin dosyalarını varlık yönetim şirketleri ihale yöntemiyle satın alır. Sonrasında ise bu kişilere borçlarını yapılandırma işlemine giderek ödeme fırsatı sunarlar. Aynı zamanda bu borçların sürelerinin ne kadar geçtiği de şirketler için çokta önemli bir durum değildir. Bu şirketler kişilere borçlarını yapılandırarak silme hizmetleri de sunarlar.
Zarara Atılma Durumunda Kredi Notu Hesaplanamaz
Zarara atılan kişilerin karşılaşabilecekleri en büyük kötü durumlardan birisi; kredi notunun hesaplanamamasıdır. Eğer son bir yıl içerisinde bu durum düştüyseniz artık kredi notunuz hesaplanamaz. Bu durumun son derece olumsuz ve rahatsız edici bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Kredi notunuzun sorgulanamıyor olması artık bu notun 0 olduğu anlamına gelir.
Zarara atılma gibi tehlikeli bir duruma düşmek istemiyorsanız bankalara olan borcunuzu mutlaka ödemeli ve kredi kartıyla kredi borçlarınızı geciktirmemeye dikkat etmelisiniz. Eğer borcunuz Varlık Yönetim Şirketine düşerse ve cevap vermezseniz araya hukukçular girecektir. Sonrasında ise mahkemelerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Aynı zamanda büyük ihtimalle borcunuzun olduğundan daha fazlasını ödemeniz gerekir. Eğer borçlarınızı ödeyemiyorsanız bankaların sizlere sunduğu yapılandırma tekliflerini kabul etme yoluna da gidebilirsiniz.