Ziraat Bankası Para Transferi Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası para yatırma işlemleri farklı şekillerde gerçekleştirilebilir. ATM aracılığıyla, internet bankacılığı aracılığıyla, uygulama aracılığıyla, farklı bankaların hesaplarına, telefon numarasına, Ziraat Bankası hesapları arasında para transferi işlemleri gerçekleştirilebilir. ATM cihazlarından para yatırma işlemi için Ziraat Bankası ATM’lerini ve ortak ATM cihazlarını kullanmak mümkündür.
Ziraat Bankası para transferi bankanın ATM’lerinden kart ile ya da kart olmadan işlem yapılabilir. Kartla yapılan işlemlerde kartı ATM cihazına takmanız ve şifrenizi girmeniz gerekir. Kartsız yapılan işlemlerde güvenlik sebebiyle kimlik bilgilerin doğrulanması beklenir. Para yatırma işleminde paranın yatırılacağı hesaba bir mesaj gönderilir. Bu mesaj ATM cihazına girildikten sonra gönderilecek paranın tutarı girilir ve işleminiz tamamlanmış olur.
İnternet bankacılığı üzerinden para yatırmak için ise bankacılık şifresine sahip olmamız gerekir. Hangi hesaba transfer yapılacak ise hesap bilgileri IBAN ya da hesap numarası, alıcının adı, soyadı ve gönderilecek paranın tutarı girilerek işlem onaylanır. Eğer yaptığınız işlemde yanlış Bilgiler mevcut ise hesap numarası ya da isim eşleşmiyorsa yaptığınız para transferi tutarı hesabınıza geri iade edilir.
Mobil uygulama üzerinden para yatırmak için bankanın mobil uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekir. Müşteri numarası ya da T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra para göndereceğiniz hesabın bilgilerini eksiksiz olarak girmeniz gerekir. EFT ya da havale seçeneklerinden birisini seçerek göndermek istediğiniz tutarı girdikten sonra “Onayla” butonuna tıklayarak işleminizi bitirebilirsiniz.
Telefon numarasına para göndermek işlemleri 7 gün 24 saat süre sınırlaması olmadan yapılabilir. Ziraat Bankası’nın mobil uygulamasından T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası girilerek maksimum 500 TL olmak üzere para gönderme işlemleri gerçekleştirilebilir.
Ziraat Bankası’ndan Farklı Bir Bankaya Transfer Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası’ndan farklı bir bankaya para göndermek de diğer kanallarla para gönderme işlemiyle aynıdır. Para gönderilecek hesap bilgilerini doğru olarak aldığınızdan emin olmanız gerekir.
Para göndereceğiniz hesabın bilgilerini IBAN numarasını, hesap sahibinin adını soyadını ve göndermek istediğiniz tutar girdikten sonra “Onayla” diyerek işleminizi bitirebilirsiniz.
Cebe Havale Koşulları Nelerdir?
Cebe havale işleminin bazı koşulları ve limiti mevcuttur. Ziraat Bankası cebe havale işlemi için dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:
- Cebe havale işlemi için günlük limit 1000 TL’dir. Bu tutar 500’er TL olarak 2 seferde gönderilebilir.
- Bir ay içerisinde en fazla 6 işlem gerçekleştirmeniz mümkündür. Bir aylık üst limit 1500 TL olarak belirlenmiştir.
- Cebe havale işleminde cep telefonuna mesaj gelir. SMS gelmeden parayı çekmek mümkün değildir.
- Gönderilen para 24 saat içinde çekilmelidir. 24 saat içinde çekilmeyen para geri iade edilir.
- Ziraat bankası para transferi işlemleri için 18 yaşından büyük olmak gerekir.
Ziraat Bankası Para Transferi Ücretleri Nelerdir?
2021 yılı için para transfer ücretleri şu şekilde belirlenmiştir:
1000 TL’ye kadar olan EFT işlemleri için kesilen tutar 1.14 TL’dir.
1000-50.000 TL arasındaki EFT işlemleri için 2.29 TL kesilmesi kararlaştırılmıştır.
50.000 TL üzerindeki EFT işlemleri için 28.65 TL ücret kesintisi yapılır.
ATM’lerden yapılan işlemler için bu tutarlar şu şekildedir:
1000 TL’ye kadar olan EFT işlemleri için kesilen tutar 2.29 TL’dir.
1000-50.000 TL arasındaki EFT işlemleri için 5.73 TL kesilmesi kararlaştırılmıştır.
50.000 TL üzerindeki EFT işlemleri için 57.30 TL ücret kesintisi yapılır.
Ziraat Bankası Para Transferi Limitleri Nedir?
Ziraat Bankası para transfer limitleri bireysel kullanıcılar için günlük 50.000 TL olarak belirlenmiştir. Bankanın devamlı ve ödemelerini düzgün yapan bir müşterisi iseniz 75.000 TL-100.000 TL arasında bir limit verilebilir. Ziraat Bankası para transferi limitleri tersi durumlarda düşürülür. Örneğin, müşterinin kredi notunun düşük olması ya da borç durumu ve ödeme durumunun düzensiz olması sebebiyle üst işlem limitinin 30.000 TL’ye düşürülmesi mümkündür.